sałatka z selerem naciowym i jabłkiem, sałatka na przyjęcia, szybka sałatka, najlepsze sałatki, najlepsza sałatka

Złoty poranek – słońce przedziera się przez wyziębłe szyby. Pierwsze promienie przepływają leniwie po płatkach róż, kąpiąc się w orzeźwiających aromatach sałatki.
Okienne szprosy kładą się leniwym cieniem na jesienny stół. Światło i cień rozpoczynają swoje codzienne igrzyska.


Składniki


  • Puszka kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą
  • 100 g grzybów marynowanych
  • garść czarnych oliwek
  • 6 średniej wielkości ogórków konserwowych
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 średnie jabłko (np. szara reneta)
  • szczypta estragonu
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • majonez

Pokrój składniki jak chcesz, wymieszaj jak chcesz i rozkoszuj się dobrym smakiem.
Jest to jedna z tych potraw, które powstały mimochodem, rzekłbyś en passant.
A moim laurem niech będzie nadanie jej nazwy 🙂